Daloc T10 Massiv Trädörr

Massivdörr Daloc T10 är en massiv, oklassad innerdörr för utrymmen där det inte ställs speciella krav på ljud- eller brandsäkerhet.

Beteckning   Karm­yttermått
(bredd x höjd)
Vikt
(kilo)
Enkeldörr
T10 9 x 21   890 x 2093 52
T10 10 x 21   990 x 2093 57
Andra modulstorlekar och specialmått offereras på begäran.
Klassningar

Brandklass: Oklassad

Ljudklass: Oklassad

Dörrblad

Konstruktion: Dörrbladet är 48 mm tjockt och har en stomme tillverkad av massiv spånskiva med en kraftig träram runt om. Konstruktionen gör dörrbladet stryktåligt och vridstyvt samt skapar ett behagligt dämpat stängningsljud. Vårt val av kraftigare ramträ 38×66 mm ger också starka skruvförband för infästning av t.ex. gångjärn och dörrstängare vilket bidrar till lång livslängd.

Ytbehandling: Färdigmålade dörrar har en beklädnad av 5 mm träfiberskiva och levereras vitmålade, NCS S0502-Y. Andra laminatytor eller NCS-­kulörer offereras på begäran.

Kantlist

Konstruktion: Samtliga dörrar i sortimentet är försedda med någon form av skyddande kantlist på alla kanter, vilket gör att kantlisten både skyddar dörrbladet och gör det lätt att hålla rent. I miljöer som ofta svabbas hindras fukt från att tränga upp i dörrbladets underkant och med slät ovansida blir dörren lättare att damma och hålla ren.

Karm

Konstruktion: Vitmålad furukarm 45×92.

Montering: Karmen är förborrad för karmskruv.

Tröskel

Dörren levereras med anslagströskel typ H.

Beslag

Lås: Låshus Assa 310.

Låsplacering: A=48 mm, B=23 mm från gångjärnssida till centrum låskista (från 1 jan 2015).

Övrigt: Tappbärande elförzinkade gångjärn, justerbart slutbleck och tätningslist i karm.