Daloc T10 Massiv Trädörr

Massivdörr Daloc T10 är en massiv trädörr, oklassad innerdörr för utrymmen där det inte ställs speciella krav på ljud- eller brandsäkerhet.

Beteckning   Karm­yttermått
(bredd x höjd)
Vikt
(kilo)
Enkeldörr
T10 9 x 21   890 x 2093 52
T10 10 x 21   990 x 2093 57
Andra modulstorlekar och specialmått offereras på begäran.
Klassningar

Brand: Oklassad

Ljud: Oklassad

Dörrblad

Konstruktion: Dörrbladet är 48 mm tjockt och har en stomme tillverkad av massiv spånskiva med en kraftig träram runt om. Konstruktionen gör dörrbladet stryktåligt och vridstyvt samt skapar ett behagligt dämpat stängningsljud. Vårt val av kraftigare ramträ 38×66 mm ger också starka skruvförband för infästning av t.ex. gångjärn och dörrstängare vilket bidrar till lång livslängd.

Ytbehandling: Färdigmålade dörrar har en beklädnad av 5 mm träfiberskiva och levereras vitmålade, NCS S0502-Y.

Andra laminatytor eller NCS-­kulörer offereras på begäran.

Kantlist

Konstruktion: Samtliga dörrar i sortimentet är försedda med någon form av skyddande kantlist på alla kanter, vilket gör att kantlisten både skyddar dörrbladet och gör det lätt att hålla rent. I miljöer som ofta svabbas hindras fukt från att tränga upp i dörrbladets underkant och med slät ovansida blir dörren lättare att damma och hålla ren.

Karm

Konstruktion: Vitmålad furukarm 45×92, men kan mot beställning levereras med karmmåtten 45×68, 45×98, 45×118, 45×122 och 45×145 mm eller karm med valfritt karmdjup 68-250 mm.

Montering: Karmen är förborrad för karmskruv.

Övrigt: Andra träslag, NCS-­kulörer och ytbehandlingar offereras på begäran.

Stålkarm: Där stålkarm önskas kan dörren levereras med stålkarm Daloc 01, 02 eller 04-­09. De tillverkas av kallvalsad 1,5 mm höghållfasthetsstål men kan också levereras i rostfritt utförande och förses med tappbärande gångjärn i elförzinkat utförande. Karmarna är profilbockade för att uppnå maximal styvhet och stabilitet. De levereras alltid sammansatta och isolerade, direkt från fabrik. Stålkarmarna är färdigmålade i vit färg, NCS S0502-Y, men kan mot beställning levereras i annan NCS-kulör.

Tröskel

Dörren levereras med anslagströskel typ H.

Beslag

Lås: Låshus Assa 310.

Låsplacering: A=48 mm, B=23 mm från gångjärnssida till centrum låskista. A/B mått gäller endast med Assa Connect och modullås, för övriga lås kontakta Örebro Ståldörrar.

Övrigt: Tappbärande elförzinkade gångjärn, justerbart slutbleck och tätningslist i karm.