Daloc T34 Massiv Trädörr

Massivdörr Daloc T34 är med sin höga ljudreduktion användbar i bla konferenslokaler och på hotell. Trädörrar i Dalocs sortiment är försedda med skyddande kant runt om hela dörrbladet, vilket både skyddar och gör det lätt att hålla rent.

Beteckning   Karm­yttermått
(bredd x höjd)
Vikt
(kilo)
Enkeldörr
T34 9 x 21   890 x 2093 69
T34 10 x 21   990 x 2093 76
Andra modulstorlekar och specialmått offereras på begäran.
Klassningar

Brandklass: EI30.

Ljudklass: Rw 43 dB.

Brandgastäthet: SS-EN 13501-2 klass Sa, S200.

Dörrblad

Konstruktion: Dörrbladet är 64 mm tjockt och har en stomme tillverkad av massiv spånskiva med en kraftig träram runt om. Konstruktionen gör dörrbladet stryktåligt och vridstyvt samt skapar ett behagligt dämpat stängningsljud. Vridstyvheten gör dessutom att dörren bibehåller hög ljud- och brandgastäthet över tid. Vårt val av kraftigare ramträ 54×66 mm ger också starka skruvförband för infästning av t.ex. gångjärn och dörrstängare vilket bidrar till lång livslängd.

Ytbehandling: Färdigmålade dörrar har en beklädnad av 6 mm träfiberskiva och levereras vitmålade, NCS S0502-Y.

Andra laminatytor eller NCS-kulörer offereras på begäran.

Kantlist

Konstruktion: Samtliga dörrar i sortimentet är försedda med någon form av skyddande kantlist på alla kanter, vilket gör att kantlisten både skyddar dörrbladet och gör det lätt att hålla rent. I miljöer som ofta svabbas hindras fukt från att tränga upp i dörrbladets underkant och med slät ovansida blir dörren lättare att damma och hålla ren.

Karm

Konstruktion: Vitmålad furukarm 45×92, men kan mot beställning levereras med karmmåtten 45×68, 45×98, 45×118, 45×122 och 45×145 mm eller karm med valfritt karmdjup 68-250 mm.

Montering: Karmen är förborrad för karmskruv.

Övrigt: Andra träslag, NCS-­kulörer och ytbehandlingar offereras på begäran.

Stålkarm: Där stålkarm önskas kan dörren levereras med stålkarm Daloc 01, 02 eller 04­-09. De tillverkas av kallvalsad 1,5 mm höghållfasthetsstål men kan också levereras i rostfritt utförande och förses med tappbärande gångjärn i elförzinkat utförande. Karmarna är profilbockade för att uppnå maximal styvhet och stabilitet. De levereras alltid sammansatta och isolerade, direkt från fabrik. Stålkarmarna är färdigmålade i vit färg, NCS S0502-Y, men kan mot beställning levereras i annan NCS-kulör.

Tröskel

Dörren levereras med anslagströskel typ H men kan mot beställning levereras med anslagströskel typ G eller K, eller med plasttröskel med dubbla släplister. Den kan även offereras med tätningströskel (Tätningströskel Rw 38dB).

Beslag

Lås: Låshus Assa 310.

Låsplacering: A=64 mm, B=23 mm från gångjärnssida till centrum låskista. A/B mått gäller endast med Assa Connect och modullås, för övriga lås kontakta Örebro Ståldörrar.

Övrigt: Tappbärande elförzinkade gångjärn, justerbart slutbleck och tätningslist i karm.